פלטינום - חברה לייעוץ וניהול תיקי השקעות בע"מ
 תוכנה לניתוח טכני
חדש באתר !
 
תוכנה לנתוח טכני. 45 יום ניסיון ללא עלות

 

לפרטים נוספים...
 סקירות שוק

סקירות מאקרו תחת כפתור מחקר 

לפרטים נוספים...
לקבל עדכונים הכנס את פרטיך
שם מלא
אימייל

כיצד לגרום למשקיע לרצות להשקיע בסטארט אפ שלך?

כדי להגשים את החלום שלכם למציאות ולהוציא לפועל את הסטארט אפ שלכם ככל הנראה תצטרכו לגייס כסף רב תהליך שיכול להתברר כלא פשוט, ארוך ומתסכל. אספנו לכם את מספר דברים חשובים שמשקיעים רוצים וחשוב להם לראות ולשמוע.

רושם ראשוני: משקיע ישים את כספו על פי האדם ורק לאחר מכן על המוצר, לכן חשוב להיות סבלניים ולא מתנשאים במהלך הפגישה הראשונה שלכם מולו. יזמים יהירים, שאינם מקשיבים וחסרי סבלנות למשקיע הם דגל אדום להתנהלות הזו לאורך כל השקעה. לכן זכרו כי למשקיע חשוב קודם כל המקצועיות, אדיבות והיחס האישי שתעניקו לו. התייחסו למשקיע שלכם לא רק כאל תזרים מזומנים מדבר אלא כשותף עסקי שיש להתחשב בעצותיו.

מטרה: זכרו כי בסופו של דבר המשקיע רוצה לדעת למה עליהם להשקיע במיזם שלכם? לכן חשוב מאוד להכין תוכנית עסקית שהמשקיע יוכל לקרוא ולהבין היטב למה להם להשקיע במיזם שלכם, מה מבדיל אותך משאר היזמים? ולמה עליו למעשה להיפרד מכספו לצורך הסטארט אפ שלך. תוכנית עסקית שכתובה באופן נכון תעביר למשקיע שלך את הנקודות החשובות והעיקריות ויעזרו להם להרגיש בטוחים יותר להשקיע את כספם ובנוסף תעיד על הרצינות והמקצועיות שלכם.

תעשו שיעורי בית: חשוב מאוד להתכונן מראש לפגישה ולדעת כיצד להתאים את עצמכם למשקיע שעומד מולכם, בסופו של דבר המשקיע שלכם הוא בן אדם וכל בן אדם הוא כמובן בעל ראייה והתבוננות אחרת בדברים, לכן תשתדלו שלא לראות אותו רק כארנק מדבר אלא כאדם בפני עצמו, כך תוכלו גם לייצר אווירה נעימה ונינוחה במהלך הפגישה. כמו כן, כדאי לבדוק את הקרן של המשקיע ולבדוק היכן היא מושקעת ולנסות לדלות כמה שיותר מידע על המשקיע שלך מראש ואופיו תוכל לדעת כיצד לגשת אליו בצורה שתתאים עבורו.

הקשבה: פעמים רבות יזמים עסוקים בלשכנע ושוכחים להקשיב וכך מחמיצים את מטרת הפגישה וכך קוטעים את המשקיע בדבריו ויוצרים רושם של גסות רוח ומגננות. חשוב מאוד לעצור ולהיות בהקשבה, לענות על השאלות בנועם. השקעת הון הוא לא דבר פשוט ולכן חשוב מאוד ליצור אמון הדדי על ידי הקשבה וכבוד. דיבור מהיר, קוטע ומגננות יוצר הרגשה של חוסר אמון ומעורר חשדות. האם הייתם רוצים להשקיע כסף אצל מישהו שאתם לא סומכים?

תהיה תמיד המומחה אבל תדע מתי אתה לא יודע: חשוב להראות ידע והבנה מעמיקה וסודית בתחום יותר מאשר המשקיע שלכם או לכל הפחות כמוהו. חשוב להכין את עצמך שייתכן והמשקיע כבר ראה פרויקטים דומים לשלך וחקר היטב את הנושא. לכן אם אתה לא בטוח במשהו – תהיה כנה! ופשוט תבטיח לבדוק זאת ולחזור עם תשובה. אם תמציא דברים והמשקיע יבין שאתה משקר לו – אין אמון.

לא לשאול על כסף: האם אתה מכיר מישהו שאוהב שמבקשים ממנו כסף? לכן, אין צורך לעלות בפני המשקיע את סוגיית הכספים לפני שהמשקיע בוחר בעצמו לעלות את הנושא. אם המשקיע יראה לנכון להשקיע בסטארט אפ הוא יזום בעצמו וישאל את השאלה. חשוב להראות בקיעות בנושא ושאתה יודע כמה כסף נדרש לצורך המיזם.

לסיכום,

גם לאחר שהפגישה במידה והתנהלה כמו שצריך, זכרו לסיים אותה באופן הראוי. אם המשקיע הביע עניין והראה כוונה להשקיע כדאי לוודא מיד מה הם הצעדים הנדרשים על מנת שהעסקה אכן תתקיים. חשוב להבין כי פגישה אחת מצוינת אינה מספיקה ואינה תמיד משמשת תנאי לקיום העסקה ויש לבצע מספר פגישות מול המשקיע עד שיסכים לכל התנאים ופרטי העסקה. לכן זכרו, סבלנות היא מילת המפתח מול משקיעים ותמיד שמרו על עוד אלטרנטיבות של משקיעים.

עמוד הבית הדפס שלח לחבר
נבנה ע"י בניית אתרים - אי.קיי.דיזיין