פלטינום - חברה לייעוץ וניהול תיקי השקעות בע"מ
 תוכנה לניתוח טכני
חדש באתר !
 
תוכנה לנתוח טכני. 45 יום ניסיון ללא עלות

 

לפרטים נוספים...
 סקירות שוק

סקירות מאקרו תחת כפתור מחקר 

לפרטים נוספים...
לקבל עדכונים הכנס את פרטיך
שם מלא
אימייל

מה זה תיקון 190

 

בחודש דצמבר של שנת 2012, עבר חוק הנקרא 'תיקון 190' לפקודת מס הכנסה, הרעיון שעומד מאחוריו הוא בעצם האפשרות להפקיד סכום כסף שנמצא באחד מחשבונות העו"ש\פקדונות\תיקי השקעות וכדומה בקופת הגמל ובכך לקבל את כל היתרונות שיש לה להציע. בנוסף, לפי החוק יש 2 אפשרות שדרכן ניתן למשוך את הכסף. הראשונה בצורה של קצבה חודש בחודשו שהיא גם פטורה ממס והשנייה כמשיכה של כל הסכום בבת אחת, אך צריך לדעת שפעולה זאת תהיה מחוייבת בתשלום מס של 15% (במקום 25% שיש בדרך כלל) 

ממרכיב הרווח היחסי.


 

מה הקריטריונים לקבלת תיקון 190?

תיקון 190 מתאים בעיקר לגימלאים או עצמאיים מגילאי 60 ומעלה, שיש להם סכום כסף נזיל בע"וש והם מעוניינים למצוא אלטרנטיבה טובה ולקבל ערך כספי גבוה יותר בדרך של השקעות. כמו כן, תיקון 190 כמובן נותן אפשרות למי שעובד כשכיר שיש לו הכנסה יחסית יותר גבוה (לפי החוק- כפול מהשכר הממוצע בשוק) אשר חפצים בהפקדה לחיסכון פנסיוני לטווח ארוך ועם זאת לא מעוניינים להסתפק בתקרת ההפקדה הנורמטיבית שיש בהטבות מס וגם כמובן לעצמאים בכל תחום שהוא.

 

*חשוב לדעת שבמידה ובחרתם כן למשוך את הכסף כסכום חד פעמי, תיקון 190 מאפשר ניצול הטבות מס לעמיתים אשר עומדים בתנאים מסוימים תלוי מקרה.

 

מה עושים במקרה של פטירה?

יש 2 אופציות שיכולות לקרות לאחר הפטירה של העמית:

1.במקרה של פטירה לפני גיל 75, המוטבים שנבחרו על ידי המנוח לפני פטירתו בעצם יהיו זכאים לקבל את הכסף מקופת הגמל ויהיו להם את אותם התנאים שהיו לעמית לפני פטירתו ובכך בעצם במידה וירצו יוכלו לקבל את כל סכום הכסף במשיכה אחת הכוללת פטור מלא ממס. 

2. במקרה של פטירה לאחר גיל 75, המוטבים שנבחרו על ידי המנוח לפני פטירתו יוכלו לקבל את כל סכום הכסף במשיכה אחת אך כן יצטרכו לשלם מס של 15% על הרווח הנומינלי (שזהו רווח של אחוז מסוים על הכסף) ובהתאם לזכויות שעמדו לרשותו של העמית לפני פטירתו. 

בנוסף, ניתנת להם גם את הבחירה באיזה אופן ירצו לקבל את הכספים. כלומר במידה ורלוונטי הם יוכלו לבחור גם בדרך השנייה, שהיא קבלת קצבה חודשית שהיא פטורה ממס וחשוב לדעת שזכאים לבחירה הזאת רק מוטבים שהם בעצמם גם מעל גיל 60.

 

האם קיימת הגבלה על סכום גובה ההפקדה לקופת הגמל?- 

באופן כללי אין הגבלה מיוחדת הקשורה בסכום הכסף של ההפקדה, אולם בדרך כלל כן יש סכום הפקדה מינימלי, (לרוב בסביבות 500,000 ש"ח) אבל כל בנק וכל מקרה לגופו. בנוסף, בהתאם להחלטת רשות המיסים, כן נקבע סכום עם תקרת הפקדות לקצבה ובמידה ויש חריגה ממנה נדרש מהעמית להציג אישור לצורך משיכת הסכום הרצוי באופן חד פעמי במס רווח הון. כמו כן, חוץ מכספים שנמשכו בעבר, יש להפקדות תקרה מסוימת אך אין צורך באישור מיוחד, והקופה רשאית לנכות את המס רווח הון 15% על הרווח הנומינלי. 

במקרה כזה נדרשת רק הצהרת חתומה מטעם העמית שאומרת שהוא לא הפקיד סכום שחורג מעל התקרה (נוסח ההצהרה מופיע בטופס בקשת המשיכה).

לסיכום-

תיקון 190 לפקודת מס הכנסה התגלה כצורת ההתנהלות הכספית האידיאלית והמועדפת ביותר על גמלאים מעל גיל 60. גם מבחינת חיסכון והגמישות בניהול ההשקעות וגם מבחינת הוודאות שתמיד כספם ישאר ותהיה לו תמורה טובה יותר גם אם הם לא יהיה אלו שיהנו ממנו.

 
עמוד הבית הדפס שלח לחבר
נבנה ע"י בניית אתרים - אי.קיי.דיזיין